Vetfarm S.A.
Πεντάλοφος, 545 00, Θεσσαλονίκη
Δε-Πα: 08:00 - 17:00

   Η εταιρεία «Ζαχαράκης Κτηνιατρικά Α.Ε.» / Vetfarm S.A., είναι συνέχεια της ατομικής εταιρείας Zacharakis Dairy Farm Management.

   Δραστηριοποιείται στον χώρο της κτηνοτροφίας από το 1997, στην τεχνική υποστήριξη γαλακτοπαραγωγών εκτροφών και στον σχεδιασμό, την υποστήριξη και διάθεση των συμπληρωμάτων διατροφής μηρυκαστικών VITAFARΜ και από το 2014 και στην παραγωγή τους. Από το 1999 ως το 2009 συμμετείχε παράλληλα στην παραγωγική δραστηριότητα της γαλακτοπαραγωγικής εκτροφής, με 150 αγελάδες, «Αξιός Φάρμα», πηγή απόκτησης γνώσης και εμπειρίας στην οργάνωση, διαχείριση, αντιμετώπιση πρακτικών ζητημάτων της λειτουργίας γαλακτοπαραγωγών μονάδων. Από το 2000 ανέλαβε την προώθηση, διανομή και τεχνική υποστήριξη των συζεύξεων, του γενετικού υλικού της εταιρείας SEMEX ALLIANCE. Από το 2003 με την οργάνωση του κτηνιατρικού φαρμακείου και την μεταφορά της έδρας στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται και σήμερα, ξεκίνησε μια ταχεία ανάπτυξη με πολλές νέες συνεργασίες με παγκόσμια καταξιωμένες, σπουδαίες εταιρείες του κτηνοτροφικού χώρου.  

   Σήμερα διαθέτει:

   Κτηνιατρική και Ζωοτεχνική υποστήριξη στην αναπαραγωγική διαχείριση, διατροφή, πρόληψη και θεραπεία ασθενειών μηρυκαστικών. Εμβολιακά προγράμματα, εκπαίδευση παραγωγών σε τεχνικές που βελτιώνουν την λειτουργικότητα και αποδοτικότητα των εκτροφών και την αντιμετώπιση προβλημάτων και με οργάνωση επαγγελματικών ταξιδιών για παρακολούθηση συνεδρίων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, επισκέψεων σε κτηνοτροφικές μονάδες. Τέτοιες επισκέψεις έχουν πραγματοποιηθεί πολλές σε Καναδά, ΗΠΑ και Ιταλία.

    Κτηνιατρικά φάρμακα, (αντιβιοτικά, εμβόλια, οροί, αντιφλεγμονώδη, ορμόνες, αντιπαρασιτκά κλπ), που η πολυετής εμπειρία και η άριστη επιστημονική κατάρτιση των στελεχών και συνεργατών της, κάνουν εργαλεία για την ασφαλή προάσπιση της υγείας και παραγωγικότητας των ζώων με το χαμηλότερο θεραπευτικό κόστος.

   Βιοτεχνολογικά προϊόντα ALLTECH, πρωτοποριακά, αποτέλεσμα έρευνας μιας παγκοσμίου εμβέλειας και κύρους εταιρείας με έδρα το Lexington του Kentucky. Ασυναγώνιστης ποιότητας και αποτελεσματικότητας ζωντανή μαγιά Yea sacc, (Yea sacc TS, Yea Sacc Farm Pak, Yea sacc Powder, Yea sacc TRT dairy Pak), μυκοδεσμευτικό Mycosorb, χηλικά ιχνοστοιχεία Bioplex Zn 15% και Selplex (χηλικό Σελήνιο), μια μοναδική πηγή αζώτου, το Optigen (256% πρωτεΐνη) για αύξηση της διαθέσιμης μικροβιακής πρωτεΐνης, είναι μερικά από τα διατροφικά προϊόντα που τα καθιστούμε εργαλεία στην επίτευξη υψηλών παραγωγικών δεικτών-στόχων στις κτηνοτροφικές μονάδες.

   Γενετικό υλικό με αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα, κατεψυγμένου σπέρματος ταύρων της SEMEX, μια κορυφαία εταιρεία γενετικού υλικού παγκόσμια. Η Semex με έδρα τον Καναδά, εξάγει σπέρμα και έμβρυα σε περισσότερες από 55 χώρες στον Κόσμο. Το σπέρμα που διαθέτουμε προέρχεται από ταύρους απογονικά ελεγμένους με τα αυστηρά και αποτελεσματικά κριτήρια της Holstein Canada και επιλεγμένους, με άριστα μορφολογικά χαρακτηριστικά, υψηλή γονιμότητα, υψηλές αποδόσεις, απουσία ελαττωμάτων που κληρονομούνται, πολύ μεγάλη αξιοπιστία στην κληρονομησιμότητα των χαρακτηριστικών τους, ώστε να παράγουμε αγελάδες με μακροζωία που διασφαλίζουν μεγάλο κέρδος στον παραγωγό. Το σπέρμα που εισάγεται, πάντα μετά από την έγκριση των αρμόδιων Κρατικών υπηρεσιών, συνοδεύεται πάντα από τα προβλεπόμενα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία υγειονομικών πιστοποιητικών και pedigree, για την ασφαλή χρήση του στις Ελληνικές κτηνοτροφικές μονάδες. Επιτύχαμε να εξασφαλίσουμε για τους Έλληνες αγελαδοτρόφους την εισαγωγή σπέρματος από τους καλύτερους ταύρους παγκόσμια. Έχουν την δυνατότητα οι Έλληνες κτηνοτρόφοι να χρησιμοποιήσουν για την γενετική βελτίωση των αγελάδων τους, σπέρμα από τους ίδιους ταύρους που χρησιμοποιούν και οι άριστες αγελαδοτροφικές μονάδες στον Καναδά, στις ΗΠΑ, στην Μεγ. Βρετανία, στην Γαλλία, στην Ολλανδία, στην Γερμανία, στην Ιταλία και σε όλες τις κτηνοτροφικά προηγμένες χώρες.    

   Διατροφικά προϊόντα VITAFARM, (ισορροπιστές, premix, προμίγματα) που προσαρμόζουμε στις διατροφικές ανάγκες κάθε παραγωγικού σταδίου των ζώων κάθε εκτροφής, αποτελούν εγγύηση για υψηλές αποδόσεις, υγεία, γονιμότητα, μακροζωία, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος. Η δυνατότητα συνεργασίας με αξιόπιστους και αναγνωρισμένους παγκόσμια Ευρωπαϊκούς και Αμερικάνικους Οίκους-παραγωγούς πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε, όπως βιταμινών, ιχνοστοιχείων, αμινοξέων, και οι αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές που τηρούμε μας δίνουν την ευελεξία και ασφάλεια για να πετυχαίνουμε την παραγωγή άριστων, αξιόπιστων, με ιδανική σχέση ποιότητας – κόστους – ασφάλειας και απόδοσης διατροφικών προϊόντων.

   Σκόνη γάλακτος της Γερμανικής εταιρείας Vitavis GmbH για την τεχνητή γαλουχία μοσχαριών, αμνών, εριφίων. Έχουν επιλεγεί προϊόντα που αξιόπιστα να διασφαλίζουν την υγεία και την καλή ανάπτυξη των νεογεννήτων.

  Προϊόντα διατροφής νεογεννήτων, VETLIFE ειδικής σύνθεσης ώστε τα παραγωγικά ζώα του αύριο, να έχουν άριστη ανάπτυξη, να προλαβαίνουμε προβλήματα υγείας και να διασφαλίζεται η μελλοντική παραγωγικότητα των εκτροφών.

   Φυσικά συμπληρώματα διατροφής για άλογα NutriHorse, ειδικής σύνθεσης που καλύπτει τις θρεπτικές ανάγκες τους, είτε αφορά πουλάρια είτε άλογα που συμμετέχουν σε αγώνες ή φοράδες σε κυοφορία ή άλογα για αναψυχή, προάγει την λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενισχύει την λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος και διατηρεί την υγεία, την δύναμη και την αθλητική ικανότητα του αλόγου, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την γονιμότητα.

   Προσθετικά προϊόντα για τα σιτηρέσια των ζώων, όπως φυτικό λίπος, αλάτι, ανθρακικό ασβέστιο, σόδα, πρωτεϊνικό ψευδάργυρο, Ζεόλιθο, προστατευμένη μεθειονίνη, β-καροτένια, κλπ.

   Πλάκες λείξεως της Crystalyx, προϊόντα πρωτοποριακά, που η χρήση τους στην διατροφή μοσχίδων, αγελάδων, προβάτων και αιγών στην γαλακτική και την ξηρά περίοδο, βουβαλιών ή αγελάδων ελευθέρας βοσκής, μας δίνει πρακτική λύση, ανεξάρτητα καιρικών συνθηκών να έχουν στο φυσικό περιβάλλον τους ένα κρυσταλοποιημένο μίγμα θρεπτικών συστατικών που σε συνδυασμό με την διαδικασία λήψης να προλαμβάνουν πεπτικές διαταραχές (οξεώσεις κλπ), και να αυξάνουν την  μετατρεψιμότητα και αξιοποίηση των ζωοτροφών που καταναλώνουν. Αποτέλεσμα της κατανάλωσης Crystalyx είναι η βελτίωση της αναπαραγωγής, η αύξηση της ποσότητας και της ποιότητας (λίπους και πρωτεΐνης) του γάλακτος και η διάρκεια της παραγωγικής ζωής των ζώων.

   Υγειονομικά προϊόντα της Desintec GmbH, σε συνδυασμό με την άμεση τεχνική υποστήριξη, από έμπειρους συμβούλους, μας καθιστά ειδικούς στην επίλυση των θεμάτων υγιεινής κάθε εκτροφής. Εξασφαλίζουν την επαγγελματική υγιεινή κάθε χώρου στις κτηνοτροφικές μονάδες. Ειδικά απολυμαντικά-καθαριστικά αλκαλικά και όξινα, με κατάλληλη σύνθεση και περιεκτικότητα σε δραστικά συστατικά και προσθετικά, εξασφαλίζουν την υγιεινή και την μακροβιότητα των αρμεχτικών συγκροτημάτων της καρδιάς των γαλακτοπαραγωγικών εκτροφών. Προϊόντα εμβάπτισης των θηλών πριν το άρμεγμα, UniWash, καθαρίζουν και περιποιούνται τις θηλές χωρίς να απαιτείται η χρήση νερού για το πλύσιμό τους, και μετά το άρμεγμα Iodine film ή Lactifilm, για την πρόληψη μαστίτιδων, την μείωση των σωματικών κυττάρων, για πιο υγειή και παραγωγικό μαστό.

    Εφόδια κτηνιατρικά και κτηνοτροφικά, αναλώσιμα είδη (καθετήρες, γάντια και υλικά σπερματέγχυνσης, κύπελλα dipping, κλπ) που είναι απαραίτητα για την λειτουργία των μονάδων.

    Προγράμματα μηχανογραφημένης διαχείρισης αγελαδοτροφικών μονάδων. Εργαλείο για την σύγχρονη διαχείριση και έλεγχο των μονάδων.

   Η ειλικρινής και μακροχρόνια προσπάθεια, η γνώση και εμπειρία για την οργάνωση και διαχείριση εκτροφών μηρυκαστικών, (αγελάδες, μοσχάρια, αιγοπρόβατα), και η αξιοποίηση των παραγωγικών εργαλείων – προϊόντων που περιγράφηκαν σημειολογικά παραπάνω, μου επιτρέπει να πιστεύω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε αποτελεσματικά στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία κάθε μονάδας. Η άμεση εξυπηρέτηση που παρέχουμε, καθώς και η θέλησή μας να σταθούμε δίπλα στον παραγωγό, μας καθιστά τον πολυτιμότερο σύμμαχο – συνεργάτη για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την υγεία των ζώων και την διαχείριση των μονάδων.