Ιχνοστοιχεία Μετάλλων- Το κλειδί της ζωής
Τα Bioplex Minerals είναι η σειρά των ιχνοστοιχείων των μετάλλων σε οργανική μορφή της Alltech. Σχεδιασμένα να προσομοιάζουν εντελώς με τα φυσικά πολυσύνθετα ιχνοστοιχεία της φυσικής διατροφής, τα Bioplex Minerals παρουσιάζουν τη μέγιστη βιοδιαθεσιμότητα και δράση. Το μεγάλο βιολογικό πλεονέκτημα των μετάλλων Bioplex φαινεται απο τα αποτελέσματα στη διατήρηση της καλής κατάστασης της υγείας, στην απόδοση και την αναπαραγωγική ικανότητα των ζώων. Τα ιχνοστοιχεία των μετάλλων (χαλκός, ψευδάργυρος, μαγγάνιο, κοβάλτιο, σίδηρος και σελήνιο) κατέχουν ρόλο-κλειδί στην ανοσία, την αναπαραγωγή και το φυσιολογικό μεταβολισμό που συμβάλλει στην ανάπτυξη και την απόδοση.

Bioplex- Ταΐζοντας για καλύτερη απόδοση
* Οι σύγχρονες φυλές των παραγωγικών ζώων έχουν ανάγκη από μεγαλύτερες ποσότητες μετάλλων εξ αιτίας της ταχύτερης ανάπτυξης και των μεγαλύτερων δυνατοτήτων παραγωγής.
* Το στρες αυξάνει τις απαιτήσεις, π.χ. συνοστισμός, θερμοκρασία, παραγωγή, έκθεση σε ασθένειες.
* Οι ανόργανες ενώσεις μετάλλων αντιδρούν μεταξύ τους και σχηματίζουν σύμπλοκα που δεν απορροφώνται, ή μέταλλα που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μειώνοντας την βιοδιαθεσιμότητα τους, όπως ο σίδηρος ελαττώνει τη διαθεσιμότητα του χαλκού.
* Η εντατική καλλιέργεια ελαττώνει το περιεχόμενο σε μέταλλα του χορταριού / δημητριακών.
* Το περιβάλλον επηρεάζει τις απαιτήσεις σε μέταλλα, π.χ λείο μπετον, υψηλή υγρασία.
* Τα ανόργανα μέταλλα είναι λιγότερο διαθέσιμα και μεταβολίσημα .

Προστασία απέναντι στις αντιδράσεις που εμποδίζουν την απορρόφηση
Περισσότερα Bioplex minerals φτάνουν στις περιοχές απορρόφησης και σε μορφή που μπορεί να απορροφηθεί. Αντίθετα με τα ανόργανα οξείδια και τα θειικά, τα Bioplex minerals δεν αντιδρούν με άλλα προϊόντα της πέψης για να σχηματίσουν ουσίες που δεν μπορούν να απορροφηθούν.

Περισσότεροι τρόποι απορρόφησης
Ενώ τα ανόργανα μέταλλα συναγωνίζονται για τις ενεργές περιοχές απορρόφησης, τα Bioplex minerals εκμεταλλεύονται τις οδούς απορρόφησης τόσο των αμινοξέων, όσο και των πεπτιδίων. Έτσι, απορροφάται μεγαλύτερη ποσότητα μετάλλων.

Εύκολη μεταφορά στους ιστούς-στομάχους
Έρευνα έχει δείξει ότι η μεταφορά των Bioplex minerals μέσω του πλάσματος δεν ανταγωνίζεται τους μηχανισμούς μεταφοράς των ανόργανων μετάλλων.